050-317 67 70 info@kendersbouw.nl

Hollema Bouw neemt agrarische bouwactiviteiten van Kenders Bouw over

Groningen, maandag 16 december 2019
Home » Persbericht overname agrarische bouwactiviteiten
Hollema Bouw neemt agrarische bouwactiviteiten van Kenders Bouw over

Hollema Bouw B.V. uit Surhuisterveen neemt vanaf 1 januari 2020 de agrarische bouwactiviteiten en het agrarische bouwpersoneel van Kenders Bouw uit Bedum over. Door deze overname versterkt Hollema Bouw zijn voorname positie in de noordelijke agrobouwsector.

Hollema Bouw is een gerenommeerde speler in de noordelijke bouwsector. Deze veelzijdige en innoverende bouwonderneming is dagelijks met veertig medewerkers actief in o.a. agro-, utiliteit- en woningbouw. De afgelopen veertig jaar heeft Hollema zich daarbij eveneens ontwikkeld als specialist en innovator op het gebied van huisvesting van rundvee voor de melkvee- en vleesveehouderij.

De directeuren Gerben Land en Anne Bosklopper van Hollema Bouw, zijn blij met deze mooie kans. “Op deze manier breiden we ons netwerk en marktgebied in de agrarische bouwsector uit en krijgen we veel nieuwe kennis, inzichten en ervaring aan boord. Daar zijn we erg blij mee. Bedrijven en mensen die qua agro-DNA en bouwachtergrond zoveel op elkaar lijken, kunnen elkaar alleen maar versterken,” aldus Gerben Land.

Over Kenders Bouw

Kenders Bouw is onderdeel van de Abiant Holding en ooit ontstaan vanuit de Coöperatie voor Agrarische Bedrijfsverzorging. Leden van de Coöperatie hadden behoefte aan personeel voor stallenbouw, stalinrichting en onderhoud. Aanvankelijk werden hiervoor agrarische bedrijfsverzorgers ingezet, maar vanwege wet- en regelgeving werd hiervoor in 2005 een aparte BV opgericht: AgroBouw Noord. 

In de navolgende jaren werd de organisatie verbreed, mede door de overname van Arends Bouw uit Bedum. Sindsdien wordt er niet alleen voor agrarische ondernemers, maar ook voor overige opdrachtgevers zoals woningbouwcorporaties en particulieren gewerkt. Daarnaast zet Kenders Bouw in op plan- en projectontwikkeling. Om het allround karakter te onderstrepen, werd de naam AgroBouw Noord in 2014 veranderd in Kenders Bouw. 

Over Hollema bouw

Hollema Bouw uit Surhuisterveen is dagelijks met veertig medewerkers actief in o.a. utiliteit- en woningbouw en in de asbestsanering. Sinds de jaren zeventig heeft Hollema zich eveneens ontwikkeld als specialist en innovator op het gebied van huisvesting van rundvee voor de melkvee- en vleesveehouderij en in de ontwikkeling en bouw van maneges en stallen. 

Het werkgebied van Hollema Bouw betreft hoofdzakelijk de provincies Friesland, Groningen, Drenthe, Overijssel, Noord-Holland, NO-polder en Flevopolder. Daarnaast is Hollema actief in Noord-West Duitsland. Hollema Bouw is een zelfstandig opererende bouwonderneming met een goed geoutilleerde werkplaats en eigen modern materieel voor diverse bouwmethoden. Voor meer informatie over Hollema Bouw kijk op www.hollemabouw.nl